Vaši podatki so lahko v slovenskem oblaku dostopni kjerkoli,

in kadarkoli z uporabo spletnega vmesnika, odjemalcev na klasičnih platformah (Windows, Linux, OSX) in mobilnih platformah (IOS, Android). Vsi podatki se nahajajo v Sloveniji in z njimi upravljamo po slovenski oz. evropski zakonodaji. Prav zato lahko servis uporabljate tudi v podjetjih, kjer bi sicer morebiti kršili interni pravilnik o varovanju podatkov ali lokalne zakone. Servis je primeren tudi za fizične osebe, ki želijo vedeti v kateri državi in pod kakšno zakonodajo se hranijo podatki. Vsi podatki so lahko shranjeni varno, pod kriptografskim ključem, ki ga pozna le uporabnik. Servis je moč namestiti na privatni virtualni ali fizični strežnik v našem podatkovnem centru ali na naš javni oblak. Na željo naročnika, lahko rešitev tudi vzdržujemo ali namestimo kjerkoli drugje na svetu. Nekaj ključnih lastnosti je navedenih spodaj. Možna je pridobitev brezplačnega 30 dnevnega računa. Uporaba storitve je 9EUR+DDV na uporabnika na mesec oz. 18EUR+DDV za do 5 uporabnikov in vključuje osebno pomoč ter mesečni prenos do 44GB na 10GB zakupljenega prostora. Dejansko porabo pa nato vrednotimo po 9.99EUR+DDV za 50GB pri dveh kopijah ali po 1GB prostora za 1EUR+DDV pri štirih kopijah (cenik). Za pridobitev svojega računa stopite v stik z nami preko kontaktnega obrazca mojoblak.si.

Za podjetja imamo posebej prilagojeno rešitev enostavnega, varnega, ugodnega shranjevanja in varnostnega kopiranja podatkov na slovenski oblak - mojSef.si .

 

Shema skalabilnega visoko razpolozljivega oblaka

Na vrh strani.

Podatki v HA oblaku

Javni servis je postavljen v našem slovenskem javnem oblaku, ki je v celoti zasnovan brez posamezne točke izpada. Več o zasnovi našega oblaka lahko preberete tu.

Vse vrste podatkov

Shranite lahko vse svoje datoteke ali celotne mape, vključujoč kontakte, slikovne galerije, koledarje in glasbo.

Dostopnost povsod

Do podatkov lahko dostopate preko spletnega vmesnika, brezplačnih klasičnih aplikacij za Windows, OSX in Linux O.S. ali mobilnih aplikacij za IOS in Android.

Kriptografija

Ob uporabi plačljivega računa ali lastne namestitve, so lahko vsi vaši podatki v oblaku v celoti kriptirani. Z geslom, ki je znan le vam, pa se dekriptirajo le na odjemalčevi strani.

Sinhronizacija

Poleg uporabe namenskih aplikacij ali spletnega vmesnika, lahko podatke sinhronizirate tudi z uporabo CalDAV (dogodki, kontakti), WebDAV (datoteke) in Ampache (glasba) protokolov.

Skupna raba

Svoje podatke lahko delite ali jih skupaj urejate z drugimi uporabniki ali skupinami uporabnikov. Dostop lahko omogočite tudi drugim z uporabo spletne povezave posredovane po elektronski pošti.

Različice datotek

Starejše verzije obstoječih datotek so dostopne preko spletnega vmesnika. Tako lahko v prejšnje stanje povrnete katerokoli obstoječo datoteko.

Varnostne kopije

Vse podatke lahko kadarkoli izvozite z namenom implementacije varnostne kopije ali pa za uvoz v isti servis gostovan drugje.

 

 

 

Podatki od drugod

Z uporabo eksperimentalne funkcije, lahko svoje podatke iz Dropbox ali Gdrive računa vključite v svoj račun in tako preko ene točke upravljate z vsemi svojimi datotekami.

Klikni in povleci

Datoteke lahko dodajate tudi če nimate nameščenega odjemalca. Odprete spletni vmesnik in datoteke dodate tako, da kliknete in povlečete željeno datoteko v mapo na oblaku, nakar se datoteka prenese avtomatsko.

Besedilni urejevalnik

Besedilne datoteke lahko urejate kar preko spletne aplikacije z vdelanim urejevalnikom. V spletnem vmesniku lahko direktno vidite tudi vsebino datotek tipa PDF, ODF (.odp, .ods, in.odt) in drugih.

Koledar

Na voljo je uporaba več različnih koledarjev hkrati. Koledarje lahko delite s posameznimi uporabniki ali skupinami uporabnikov.Seznam opravil

Enostavno vzdrževanje seznama opravil, ki se lahko sinhronizira na različne naprave.

 

 

 

 

Galerija

Servis avtomatsko uvrsti vse vaše slike v galerijo, kjer dobite enotno točko za ogled in upravljanje z vsemi svojimi slikami, četudi se sicer nahajajo v različnih imenikih.

Glasba

Servis avtomatsko uvrsti vse vaše glasbene datoteke v glasbeno zbirko. Tako dobite enotno točko za upravljanje s celotno glasbeno zbirko. Predvajanje glasbe preko brskalnika je mogoče tudi ob uporabi drugih aplikacij, npr. galerije.

Ostale aplikacije

Med ostalimi aplikacijami se nahajajo še stiki in zaznamki. Uporabniku lahko vključimo tudi druge aplikacije, ki so na voljo preko tržišča ali se razvijejo po potrebi.

Na vrh strani.